En transportmands bekendelser – del 14

Tilbageblik på 2015. Det har været et godt år. Min kæreste er glad. Jeg er glad.

Ramper

Publiceret: 03/08 2016

“Alligevel ser jeg mig om efter en anden slags arbejde. At være nødt til at bekymre sig hele tiden om at have et job, der måske lukkes af politiet er stressende. 
Jeg elsker mit arbejde. Jeg flytter en masse papirer uden grund. Jeg har til gengæld tid til min kæreste. Vi får ture på weekend ferie, når jeg er nødt til at inspicere det tyske kontor.

Men jeg tænker over at komme videre. Transportbranchen i Danmark har et lavt omdømme. Jeg lyver om, hvor jeg arbejder.
Det kunne være rart at have et job, hvor du ikke behøver at gøre det. 
Da jeg tog jobbet troede jeg, at det ville være for livet. At jeg endelig havde nået mit mål i livet og bare måtte vente på at blive pensioneret.

Det er stressende at skulle genoverveje sit job. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.”

******************************
Dette er fjortende del i serien fra en dansk transport-kontormands dagbog. En dagbog der har levet et stille og ubemærket liv. Dagbogen er startet for en del år siden.

Vi beretter her i serien fra da vor forfatter begyndte som ny udefrakommende, i et job hos en dansk transportvirksomhed.
Dagbogen afslører løbende bl.a. fusk med transportpapirer, billige chauffører, et postkasseselskab, ulovlig cabotagekørsel, kynisk konkurrence og meget mere.
Hele spindet af fup, svindel og kynisme gentager sig igen og igen. Dermed er her tale om helt bevidste handlinger i transportvirksomhedens ledelse…. og ikke bare et par smuttere.
Senere viser den også en stigende eftertanke over hvilke konsekvenser jobbet har for de øvrige i samfundet. Langsomt begynder de moralske udfordringer at melde sig.

De tidligere afsnit i serien kan du finde her og i øvrigt ved at gå kronologisk til værks:
Prolog
1. del
2. del
3. del
4. del
5. del
6. del
7. del
8. del
9. del
10. del
11./12. del
13. del
Der er flere afsnit i morgen.