En transportmands bekendelser – del 13

“Når du snyder med studentervisum bør du deporteres med det samme. Jeg var overrasket over, at nogen ville støtte Marius Youbi da han snød med vilkårene for hans studentervisum ved at arbejde mere end tilladt. Jeg er overrasket, fordi danskerne normalt ikke vil støtte udlændinge, der studerer og arbejder i Danmark.”

Losning lastbil

Publiceret: 02/08 2016

“Jeg ved det godt – hvorfor? Fordi ikke kun myndighederne i Danmark, men også fagforeninger er på jagt vores chauffører.
Vi giver fattige mennesker fra den østlige del af Europa en ny chance for et godt liv ved at tillade dem at køre vores transporter, – hvis de er villige til at ignorere nogle mindre regler. Men vores venlighed og gode vilje er ikke modtaget med taknemmelighed i Danmark. De ønsker at beskytte lokale arbejdspladser.

Der er love mod vores chauffører, der transporterer gods fra en adresse til en anden. Folk finder det ok, at vores chauffører bliver idømt bøder.

Hvorfor støtter de så denne kriminelle fra Cameroun? Hvorfor forsøger folk ikke at kontakte myndighederne i Cameroun så de kan tilbageholde hans familie og spørge ind til om det var hans plan at bryde de danske love fra starten?
Venligst deportere ham! Han brød loven.”

*****************

Bortset fra at dagbogs skriverens holdninger til studenter-visa regler naturligvis er hans personlige, så er der ikke megen anger over at udnytte folk fra fattige kår.

Dette er trettende del i serien fra en dansk transport-kontormands dagbog. En dagbog der har levet et stille og ubemærket liv. Dagbogen er startet for en del år siden.
Vi beretter her i serien fra da vor forfatter begyndte som ny udefrakommende, i et job hos en dansk transportvirksomhed.
Dagbogen afslører løbende bl.a. fusk med transportpapirer, billige chauffører, et postkasseselskab, ulovlig cabotagekørsel, kynisk konkurrence og meget mere. Hele spindet af fup, svindel og kynisme gentager sig igen og igen. Der med er her tale om helt bevidste handlinger i transportvirksomhedens ledelse…. og ikke bare et par smuttere.
Senere viser den også en stigende eftertanke over hvilke konsekvenser jobbet har for de øvrige i samfundet. Langsomt begynder de moralske udfordringer at melde sig.
De tidligere afsnit i serien kan du finde her og i øvrigt ved at gå kronologisk til værks:
Prolog
1. del
2. del
3. del
4. del
5. del
6. del
7. del
8. del
9. del
10. del
11./12. del
Der er flere afsnit i morgen.