En transportmands bekendelser – del 9

“Forladt lastbil. Jeg fik et telefonopkald fra politiet forleden. De havde tjekket en af ​​vores lastbiler hos en af vores kunder. Da chaufføren opdagede politiet løb han. Han er ikke blevet fundet siden. Jeg gætter på, at han er halvvejs i Rumænien, som denne chauffør kom fra.”

Pistolmand

Publiceret: 30/07 2016

“Det er ret stressende at myndighederne overvåger transportbranchen hele tiden. Nu skal vi finde en ny chauffør til transporten, og kunden er også sur. Han har fundet et endnu billigere firma som han vil bruge, hvis flere af vores transporter forsinkes. 
Jeg kender konkurrenten. Ligesom os arbejder han med samme slags fidus, som vi gør. Hans kontor er dog i Polen og den fyr, der tager telefonerne er en tidligere officer uddannet til at være en del af den militære invasionsstyrke i Polen der var klar til at nuke Danmark i de gamle dage.

Han taler alt for godt dansk, og som tidligere soldat er han er parat til at ofre medarbejdere for transporterne. Hans chauffører kører som om de har en pistol for panden, og måske gør han det faktisk hvis de ikke er hurtige nok.
Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at de er meget konkurrencedygtige, og vi kan miste kunder til dem.
Vi er nødt til at være forsigtig.

Jeg kan lide mit job for meget til at ende med at blive arbejdsløs og så kan min karriere slutte, næsten før den er startet.”

******************************

Dette er niende del i serien fra en dansk transport-kontormands dagbog. En dagbog der har levet et stille og ubemærket liv. Dagbogen er startet for en del år siden.
Vi beretter her i serien fra da vor forfatter begyndte som ny udefrakommende, i et job hos en dansk transportvirksomhed. Dagbogen afslører bl.a. fusk med transportpapirer, billige chauffører, et postkasseselskab, ulovlig cabotagekørsel, kynisk konkurrence og meget mere.
De tidligere afsnit i serien kan du finde her og i øvrigt ved at gå kronologisk til værks:
Prolog
1. del
2. del
3. del
4. del
5. del
6. del
7. del
8. del
Der kommer mange flere afsnit de næste dage.

God læselyst