En transportmands bekendelser – Prolog

Forestil jer at en del af alt det plat og svindel der foregår på speditionskontorer kommer for dagen. 

Forestil jer en whistleblower i transportbranchen, der skriver om hvad der opleves fra den anden side af skrivebordet.

Publiceret: 21/07 2016

Samvittighed

Forestil jer en person, der ikke i forvejen havde tilknytning til transportbranchen og som ved et tilfælde får job og dermed indsigt i branchens fusk, fup og svindel. Forestil jer at denne person skriver om sit liv, på godt og ondt i en slags dagbog, også arbejdslivet. Forestil jer at dagbogen er fyldt med afslørende og belastende beretninger. Afsløringer og beretninger om alt det vi ikke lige så nemt, har kunnet dokumentere. Og forestil jer også en ung person der egentlig har hjertet på rette sted, og som med tiden med jobbet i transportbranchen, får mere og mere ondt i moralen. 
Her er to citater fra den seneste opdatering i dagbogen. Det handler bl.a. om lastbilchaufførers evner og uddannelse:

“I Danmark kræver det en masse uddannelse og skolegang. I den østlige del af Europa, henter vi bare chauffører fra rendestenen og så de er ansat.”

“En eller anden dag vil nogle mennesker blive ramt og dræbt af en af vores lastbiler. Jeg vil have rigtig svært med at leve med det.”


Dagbogen har levet et stille og ubemærket liv på nettet i årevis

Der er skrevet om meget andet i vores transportmands liv. Der er skrevet om det han har følt for. Siden han fik jobbet på kontoret har en ny verden åbnet sig. Det har naturligvis også fået en plads i dagbogen. Man kan læse sig til, først en påvirkning fra kulturen på kontoret og siden en stigende bekymring for hvad det er, han i realiteten er medvirkende til.

Følg med her på siden i de kommende dage
Her vi vil gengive nogle af dagbogens sider.De giver et unikt men også et hårrejsende indblik i hvad det er der foregår, nogle steder i transportbranchen. 
Men husk lige på, at der rundt omkring alle på disse kontorer, sidder nogle der faktisk og oprigtigt har hjertet rette sted. Og husk, når vi selv ønsker at andre glemmer deres fordomme, – så skal vi også selv være klar til det samme. Og husk at det måske ikke lige ligger til højrefoden at skifte job, selvom den dårlige samvittighed trykker.

Så der er interessant læsning på vej de næste dage
Del opslagene med en du mener, vil have godt af at læse, hvad det er der også sker i vores pressede branche.
Husk at like siden og inviter evt. nogle du kender du og vil dele historierne med, til også at like siden.

God læselyst