Blomsterkunde tegninger og overenskomster

En del kan godt huske hvordan det foregik med tegningerne på blomster kunderne ude i udlandet, der fungerede som gode kørselsanvisninger. Tegningerne var lavet af gode kolleger og de var virkelig rare at bruge på de steder man ikke kendte.

Blomsterløsning / Fotograf: Facebook
Publiceret: 20/04 2013

Forestil dig at du ugentligt kørte en frankrigstur på lige fod med din kollega som du altid holdte og læssede sammen med. I skiftedes til at køre den nemme og den trælse tur og det fungerede helt fint. Desuden fulgtes i ad hver uge og i det hele taget var alt i skønneste orden.

Tænk så den tanke at din gode og dygtige kollega i gennem mange år bliver fyret og hans bil bliver omskiltet til bulgarske plader. Ugen efter bliver din kollegas gamle bil under meget møje og besvær bakket til ved rampen ved siden dig og en ny glad bulgarsk chauffør skal være din nye læsse nabo.

Du havde godt nok hørt og set begivenheden med at din kollegas bil skulle afskiltes og at han skulle fyres. Men der skal komme mere.

Tegninger

Inde på kontoret bliver du mødt af en disponent der helst vil fæstne blikket alle andre steder end på dig. Ret hurtigt og lidt nervøst får han forklaret dig at du for eftertiden skal køre den trælse tur fast. Bulgareren skal have den nemme tur og man forventer at du vil hjælpe ham i gang.

Kort efter dukker bulgareren op på kontoret og man beder dig om at vise ham hvor tegningerne er og hvordan man finder rundt i dem.

Bulgareren kan nu gøre brug af de tegninger du, din tidligere kollega og de gamle chauffører har lavet for at hjælpe ligestillede kolleger i gennem årene.
Sagen er klar, din kollega fyres til fordel for en bulgarer der kører for det kvarte i løn og nu skal du også hjælpe ham med at hans landsmand på sigt også kan overtage DIT job.

Overenskomster

Prøv så at tænke den tanke at man bytter blomster tegningerne ud med overenskomster og bytter bulgareren ud med en der har valgt en gul fagforretning.
Mange års kampe for overenskomster bliver gjort til grin af de gule der ikke har bidraget til kampene. Senest har 3f Transport på deres hjemmeside lukket for at f.eks. Krifa kunne gå ind og hente overenskomsten til deres kunder, og det er der vel ikke noget at sige til når der bliver snyltet på 3f’s mangeårige kamp for chaufførers løn og arbejdsvilkår.

Kan du se sammenligningen og kan du se snylteren?