Lusen i skindpelsen

Lusen i skindpelsen … -er det dig eller din sidemand?

Publiceret: 30/03 2013

Penge er magt og mange penge er meget magt….også til at tage dine rettigheder fra dig.

Dig dér ! …
Ja dig, der er kommet her til starten af denne artikel… – hæng på, for nu skal du få en historie om hvorfor ting ikke virker.
Når du har læst færdig har du noget at tænke over næste gang du frustreret sidder og undrer dig over hvor sammenholdet blev af… og hvor skæbnesvangert det er hvis det ikke snart bliver genfundet.

Der er 3 ting/begreber du bør forstå hvorledes virker:

  • “Union busters”
  • “Jackson Lewis”
  • ..og… “The Bourke group”

“Union busters” er et ikke så ofte brugt begreb her i lille fredfyldte Danmark. Men det kan meget vel ændre sig til at blive meget mere aktuelt end det er i dag, for dig og mig herhjemme i lille Dannevang.

Union busting går ud på at ødelægge lønmodtagernes organiseringen og dermed også sammenholdet på enten enkelte arbejdspladser, en faggruppe eller et helt arbejdsmarked.

Når der er penge på spil er der også specialister der vil sælge ydelser til at køberen.

Union busting ydelser var for godt 100 år siden meget brutale og kontante i f.eks. USA, hvor det berygtede Pinkerton Bureau stillede tæskehold til rådighed mod betaling. Når strejker eller blokader skulle brydes trådte Pinkertons bøller til med køllerne.

I dag er det dog ikke SÅ primitivt.

Der er milliarder i at være asocial.

I dag er det mere raffineret med juridiske krumspring og infiltrerende agenter på arbejdspladserne og ikke uventet har det udviklet sig til en milliardindustri at ødelægge sammenhold.

Især agenterne er værd at forholde sig til for de bliver naturligvis nemt ansat i en virksomhed der ønsker sig fri for fagforeninger, helt i overensstemmelse med netop arbejdsgiverens ønsker.

Målet i USA i dag er at holde tilslutningen på en arbejdsplads til at en fagforening skal stå for overenskomsten, under 50% der er lovkravet til at fagforeningerne kan varetage lønmodtagernes interesser.
De ansatte agenters mål er at falde til blandt kollegerne for derefter at falde dem i ryggen ved at skabe splid blandt de medarbejdere der ønsker at organisere sig.

Med andre ord: At sætte lus i skindpelsen.

På vej til Danmark

Når vi ser på hvad der sker i Danmark og så sandelig også blandt chauffører, så er tendensen tydelig… der bliver sat ind med netop Union busters’s kerneydelser. Man kan se og høre det overalt når man er klar over hvilke konsekvenser det har og hvad målet er.

At anfægte at der allerede er betalte agenter i Danmark må stå hen i det uvisse, man kan dog konstatere at der er en flok højtråbende/skrivende der netop går det ærinde at sætte splid og forhindre at et givent sammenhold bliver styrket blandt f.eks. chauffører.

Nogle vil sikkert plapre løs med at dette er noget “Ulven kommer” – snak … det er desværre en konstatering at ulven allerede er her. Ulven står sultent med mundvandet dryppende lige uden for det beskyttende bur som Danmark indtil videre er beskyttet af. Den beskyttelse er sårbar for der er stærke økonomiske og politiske kræfter der blot venter på at få “nøglen” tilbage, så lågen kan åbnes for ulven.

The Burke Group er allerede etableret i Europa og har allerede europæiske succeser på deres referenceliste.

Dette er ikke et “RET IND” kursus eller en afstandtagen til dem der har noget kritik på hjerte.

Dette er en opfordring til eftertanke … eftertanke over om det der bliver brokket over gavner andet end enten ens eget ego og/eller sidemandens foragt og manglende respekt for fællesskabets magt, for helt alene har du ikke en kinamands chance over for pengenes magt.

Giv ikke nøglen til dem der vil lukke ulven ind.

Der ER lus i skindpelsen … – er det dig eller din sidemand?

Her er danske artikler om emnet:

The Bourke Group i Europa

Jackson lewis

Union busters 

En Union busters tilståelser 

Pinkerton